25 november 2014, 12:22 views 9426
Chișinăul va avea un Pom de Crăciun
Photo: ipn.md
25 november 2014, 12:22 views 9426

Chișinăul va avea un Pom de Crăciun

A fost găsit Pomul de Crăciun care va fi montat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Acesta are aproximativ 20 de metri. Şeful Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, Eliferii Haruţa, a declarat pentru IPN că autorităţile capitalei au pregătit 15 mii de lei pentru a cumpăra bradul, dar nu este exclus că anul acesta va fi oferit gratuit de către o întreprindere municipală.

Bradul este gata pentru a fi instalat, a mai spus Eliferii Haruţa, dar nu pot începe lucrările pentru că în Piaţa Marii Adunări Naţionale se pregăteşte un concert. Imediat cum piaţa se va elibera, pomul va fi instalat.

Pomul de Crăciun tradiţional este inaugurat la 1 decembrie.

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1489
Populația:
10027 locuitori
Logo

Leova este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Leova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Leova este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie  10027 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu denumirea de „Tîrgul Sărăţii”, datează din 1489. Ştefan cel Mare dăruieşte aşezarea slujitorilor săi, Petru şi Leova, de la care probabil a provenit actuala denumire – Leova.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.