12 december 2014, 09:53 views 9850
”Vernisajul vinului” îşi deschide uşile pentru vizitatori
Photo: tv7.md
12 december 2014, 09:53 views 9850

”Vernisajul vinului” îşi deschide uşile pentru vizitatori

Pentru a şaptea oară, în capitala Moldovei, îşi va deschide uşile "Vernisajul Vinului", care va avea loc pe 19 decembrie la Palatul Republicii.

Vizitatorii "Vernisajului Vinului" vor putea participa la degustare alături de profesionişti şi experţi în domeniu.

În cadrul Programului USAID şi proiectului CEED II în Moldova la sfârşitul anului 2013 prin intermediului parteneriatului public privat a fost creat Oficiul Viei şi Vinului. Această structură are menirea de a sprijini ramura vinificaţiei în ceea ce priveşte parcurgerea unei etape dificile de transformare. Modificările realizate la 80% în legislaţie şi actele normative au permis sectorului să se integreze mai bine în condiţiile şi standardele Uniunii Europene.

Din consiliul Oficiului Viei şi Vinului, care deja este numit "un exemplu de succes a parteneriatului public privat" fac parte 12 membri, nouă dintre care reprezintă sectorul privat. Oficiul elaborează principalele politic pentru dezvoltarea viticulturii şi vinificaţiei din Moldova.

Source: tv7.md

Keywords:

vin , expoziție , degustare , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
86 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Băiuș raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 86 de oameni. Satul Hîrtop a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.