24 august 2015, 16:56 views 3266
Locuitorii capitalei sunt încurajaţi să devină asistenţi parentali
24 august 2015, 16:56 views 3266

Locuitorii capitalei sunt încurajaţi să devină asistenţi parentali

CCF Moldova şi Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului desfăşoară o campanie de recrutare a asistenţilor parentali profesionişti. Posterele care încurajează locuitorii capitalei să devină asistenţi parentali au fost plasate în troleibuze, în locuri publice, în cadrul direcţiilor sectoriale de protecţie a copilului, în primării, biserici, puncte medicale, magazine, şcoli şi grădiniţe.

Ideea este de a promova cât mai larg un serviciu care anual salvează mulţi copiii abandonaţi care riscă să ajungă în internate sau în stradă, sau copii care astăzi stau în orfelinate şi visează la o familie, precizează un comunicat de presă al CCF Moldova, citat de IPN.

Campania presupune mobilizarea activă a administraţiei publice locale din cele 18 comune ale municipiului Chişinău, instituţiile de stat şi cele private, actorii comunitari şi asistenţii parentali profesionişti care deja activează în cadrul serviciului de asistenţă parentală şi care sunt principalii transmiţători ai practicilor pozitive către publicul larg.

Asistentul parental profesionist îl ia pe copil la el acasă până în momentul în care acesta este reintegrat în familia biologică sau este adoptat. Munca prestată este netradiţională, cu un orar de 24 din 24 de ore, fără zile de odihnă sau concediu. În municipiul Chişinău, serviciul de asistenţă parentală profesionistă activează de 15 ani. Astăzi 39 de asistenţi parentali profesionişti au în grijă copii. Unii au deja o experienţă avansată, prin ei trecând deja al 9-lea copil.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Chisinau , parinti , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
125 locuitori

Valea Verde este un sat din cadrul comunei Copanca, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 125 de oameni. Satul Valea Verde a fost înființat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.