09 april 2015, 14:20 views 9264
15 cupluri și-au sărbătorit astăzi nunțile de aur și de diamant (VIDEO)
09 april 2015, 14:20 views 9264

15 cupluri și-au sărbătorit astăzi nunțile de aur și de diamant (VIDEO)

Copleșiți de emoții și amintiri, 15 cupluri au serbat astăzi 50 și, respectiv, 60 de ani de căsnicie. Aceștia au pășit din nou pragul Oficiului Stării Civile și au retrăit momentul în care și-au unit destinele. În plus, soţii au primit în dar din partea primăriei capitalei flori şi ajutoare bănești, relatează NOI.md.

Reprezentanţii Oficiului Stării Civile spun că scopul acestui eveniment festiv este promovarea valorilor familiei, în contextul în care nunţile de aur şi, mai ales, cele de diamant sînt, în zilele noastre, o raritate. Statisticile arată că tot mai mulţi tineri căsătoriţi nu ajung să sărbătorească nici măcar nunta de hîrtie.

Potrivit șefei Direcției social-umanitare și relații interetnice a Primăriei Chișinău, Violeta Crudu, acest eveniment este organizat din 1996.

În registrul Oficiului Stării Civile din Chișinău sînt înregistrate peste patru mii de cupluri care și-au sărbătorit nunţile de aur şi de diamant.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
5542 locuitori

Puhoi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Puhoi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ialoveni și la 50 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5542 de oameni. Puhoi a fost menționat documentar în anul 1469.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.