11 may 2015, 11:35 views 6844
Utilizarea hipocloritului de sodiu la tratarea apei contribuie la îmbunătăţirea calităţii
11 may 2015, 11:35 views 6844

Utilizarea hipocloritului de sodiu la tratarea apei contribuie la îmbunătăţirea calităţii

Utilizarea hipocloritului de sodiu în procesul de tratare a apei contribuie la îmbunătăţirea calităţii. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către primarul Moscovei, Serghei Sobeanin. Odată cu implementarea acestei tehnologii încă din 2008, SA „Apă-Canal Chişinău" a devenit un exemplu notoriu pentru colegii din ţările CSI.

Potrivit unui comunicat de presă al ACC, la Chişinău, această tehnologie inofensivă şi cu proprietăţi avantajoase a fost implementată parţial, în calitate de proiect-pilot, în 2008, în cadrul Staţiei de tratare a apei din oraşul Vadul lui Vodă. Ulterior, urmare a finalizării unor investiţii de amploare, în 2012, acest proces a fost implementat, în totalitate, la furnizarea apei potabile pentru toţi consumatorii „Apă-Canal Chişinău".

În această perioadă, consumatorii branşaţi la sistemul centralizat de apă din municipiul Chişinău au avut posibilitatea de a sesiza diferenţa în cazul consumului apei tratate cu hipoclorit de sodiu şi, anterior, cu clor. Potrivit furnizorului, implementarea acestei tehnologii moderne de tratare a apei a avut loc fără majorarea tarifelor la serviciile de bază, deşi utilizarea acestui dezinfectant presupune costuri mai mari.

Conform unor studii internaţionale, utilizarea hipocloritului de sodiu la tratarea apei este mai eficientă în combaterea microflorii patogene, distruge viruşii, germenii, inclusiv microbacteriile de tuberculoză şi hepatită.

Source: www.ipn.md

Keywords:

tehnologie , Apă-Canal , apa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
877 locuitori

Dolinnoe este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dolinnoe, Valea Satului și Valea Coloniţei. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 10 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 877 de oameni. Satul Dolinnoe a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.