16 december 2011, 11:08 views 7094
16 december 2011, 11:08 views 7094

Societatea Civilă: Autoritățile nu reacționează la construcția ilegală a unui complex locativ cu șapte etaje în parcul Valea Trandafirilor

Autorităţile nu reacţionează la construcţia ilegală a unui complex locativ cu șapte etaje în parcul Valea Trandafirilor. Despre aceasta pentru portalul MOLDNEWS au declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă reprezentanţii grupului de iniţiativă al societăţii civile.

"Directorul SRL Exfactor-Grup, Vladimir Tonu afirmă că terenul pe care se desfășoară construcţia este proiprietate privată și neagă că acţiunile sale ar fi ilegale, făcînd referire la faptul că el are toate actele care confirmă dreptul de a construi", a declarat Alexei Dimitrov, un reprezentant al grupului de iniţiativă.

Potrivit lui, pentru construcţie firma are un certificat de urmabism, semnat de fostul arhitect șef al Chișinăului, Vladimir Modîrcă, precum și o autorizaţie în construcţie eliberat de primărie în luna septembrie, curent.

Totodată, cînd locatarii din blocurile vecine s-au trezit cu construcţia demarată, ei au invitat un angajat al Inspectoratului Principal de Stat în Construcţii, Vitalie Știrbu. Sosit la faţa locului, el a intrat „în discuţii foarte prietenoase cu constructorul, ignorînd demersurile locatarilor din zonă să le explice ce se întîmplă”. Proprietarul șantierului, la rîndul său, a trecut la insulte personale în replică la solicitarea de a prezenta actele care ar confirma dreptul de a construi.

Totodată, se observă o indiferenţă absolută faţă de problema în cauză și din partea altor reprezentanţi au autorităţilor.

"Noi am sesizat pretorul sectorului Botanica, șeful direcţiei arhitectură, primarul general, care ne-au propus să ne exprimăm nemulţimirea în instanţă. Mai avem speranţe la consiliul municipal Chișinău, pentru că fără aprobarea acestuia nu poate fi eliberat nici un certificat", a menţionat Vitalie Voznoi.

De asemenea reprezentanţii societăţii civile notează că terenul aflat în construcţie, a fost repartizat în anul 1998, cînd încă nu erau delimitate hotarele parcului. Pînă la SRL Exfactor-Grup, acesta a fost în posesia a, cel puţin, patru firme.

 

Sursa: moldnews.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
79 locuitori

Vancicăuţi este un sat din cadrul comunei Cepeleuți, raionul Edineț. Satul Vancicăuți este situat la o distanță de 27 km de orașul Edineț și la 226 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 79 de oameni. Satul Vancicăuți a fost înființat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.