26 december 2011, 16:21 views 4443
26 december 2011, 16:21 views 4443

Taxele locale din Chişinău vor fi majorate în 2012

Din 2012 în municipiul Chișinău vor fi majorate mai multe tipuri de taxe. Autorităţile speră să obţină, în acest mod, venituri suplimentare la buget de circa 200 de milioane de lei.

Astfel, proprietarii de autoturisme din Chișinău vor achita, faţă de anul curent, taxe duble în Fondul Rutier. “Pentru şoferi asta însemnă dublarea taxei de la 400 la 800 lei, în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului”, a explicat edilul. Datorită noii taxe, Primăria va încasa anual cu 80 de milioane de lei mai mult în buget.

Totodată, agenţii economici, care au gherete pe străzi, vor fi obligaţi să achite o taxă pentru fiecare unitate de comerţ, aşa cum se procedează în pieţe. Modificări la impozite vor fi efectuate şi pentru comercianţii din pieţe. Astfel, dacă pînă acum taxa era de 20 la sută din volumul de vînzări, din 2012 va fi introdusă taxarea pentru metru pătrat.

De asemenea, vor fi impozitate dispozitivele publicitare, pornind de la suprafaţa acestora. Pînă acum municipalitatea încasa bani din numărul de afişări.

Cît priveşte parcările, Primăria vrea să introducă taxă pentru staţionarea automobilelor pe marginea drumurilor. Măsura va fi aplicată după adoptarea Regulamentului pentru evacuarea maşinilor parcate ilegal.

Pînă a fi aplicate, măsurile trebuie să fie aprobate în de către Consiliul municipal Chișinău.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
2843 locuitori

Drochia este un sat şi comună din raionul Drochia. Drochia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2843 de oameni. Satul Drochia a fost menționat documentar în anul 1777.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.