19 march 2016, 16:15 views 7718
Ministerul culturii a declarat ilegală
19 march 2016, 16:15 views 7718

Ministerul culturii a declarat ilegală "piatra lui Ghimpu" (VIDEO)

Ministerul Culturii a recunoscut că piatra memorială din Piața Marii Adunări Naționale, numită de popor "piatra lui Ghimpu", este instalată ilegal.

Acest lucru a fost declarat de către viceministrul Culturii, Gheorghe Postică, răspunzând la o întrebare adresată de un deputat liberal-democrat.

Source: a-tv.md

Comments

 (1)
  • #1 Tudor Reply Quote selected
    Eu doresc sa-l intreb pe G.Posnica - da deportarile comuniste a moldovenilor au foct legitime? Tu nu stii ce insamna  si ce simteau oavenii prinsi ca poternicile in cimp de "eliberatori" si dusi fara nici o vina in SIDERIEA  ori Kaxahstan. Ei nu merita  sa fie invesniciti in memoria NEAMULUI MOLDAV? In schimb, voi, mancurtii invesniciti  "eliberatorii", incepind cu 1812 si pina astazi, care ne au distreus PATRIA, ne au ocupat si ne au impinzit  tara cu seperannisti, ,mancurti si rusofoni. Iata ei merita comemorare in diferite monumente si memoriale. Particica Moldovei dintre Prut si Nistru inca odata dovedeste, ca e TARA HOTILOR SI A PROSTILOR.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606 - 1607
Populația:
2166 locuitori

Tălăieşti este un sat din cadrul comunei Crasnoarmeiscoe, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2166 de oameni. Satul Tălăiești a fost menționat documentar în anii 1606 - 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.