24 april 2016, 14:00 views 13991
Istoria dispărută. Cimitirul Armenesc de la Chișinău
24 april 2016, 14:00 views 13991

Istoria dispărută. Cimitirul Armenesc de la Chișinău

Fiecare incursiune foto în istoria Cimitirului Central Armenesc de la Chișinău face mai degrabă impresia vizitării un parc frumos. Dacă e să nu ne gîndim la faptul că cimitirul este în plin proces de curățare a teritoriilor de mormintele anterioare, distrugerea monumentelor și mormintelor, înhumarea peste cele vechi. Altfel decît vandalism planificat aceste acțiuni nu pot fi numite. Dispare istoria. Iar împreună cu ea cultura!

Aici se află rămășițele generalilor ruși, e îngropat prințului sîrb Alexei Karagheorghevici; Gulak-Artiomovski – prietenul țareviciului George Alexandrovici, reprezentanți ai familiei Krupenski datorită numărului mare de membri ai clanul lor, Lenin a numit această regiune "Gubernia Krupenski". Dar, în fiecare an, de la cimitir dispar tot mai multe monumente, din acelea care au fost stabilite de personalități cunoscute cîndva în Basarabia și în afara ei.

Foto: Alexandr Kozîrski

Source: moimir.org

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
2497 locuitori

Şipca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vesioloe și Şipca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Şipca alcătuia 2497 de cetăţeni în anul 1997. Satul Șipca a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.