05 october 2016, 11:35 views 7028
Primele cireșe, prezente pe tarabele din pieţe
05 october 2016, 11:35 views 7028

Primele cireșe, prezente pe tarabele din pieţe

Primele cireșe au apărut deja pe tarabele din pieţele din Capitală.Fructele sunt mai degrabă admirate decât cumpărate, din cauza preţurilor piperate. Unii cumpără puţine cireşe, doar de poftă.

Eudochia Ivanova are propria livadă de cireși la Mileștii Mici din raionul Ialoveni. Ajutată de soţ, femeia îngrijeşte de peste 50 de cireşi. De şase ani, vinde fructele în pieţele din Capitală.

"Am aici două sorturi, iată astea mai negre sunt maica, și astea sunt de al doilea, nu îi știu denumirea, dar iată se deosebesc, astea-s mai rozove. Noi le-am pus când eram cu sovhozul. Ni s-au dat cotele și de nevoie muncim, putem, nu putem, la cinci dimineața suntem în vârful copacului", a declarat agricultorul Eudochia Ivanova.

Un kilogram de cireşe costă între 30 şi 80 de lei. Un pahar de 200 de grame de fructe costă 20 de lei.

Oamenii nu se grăbesc însă, să le cumpere.

Unii părinţi au cumpărat câteva cireşe doar pentru copii.

Vânzătorii spun că, în următoarele săptămâni, prețurile vor scădea până la 15 lei.

Source: www.publika.md

Keywords:

cireșe , piata , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
4441 locuitori

Beşalma este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Beşalma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Comrat și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4441 de oameni. Satul Beşalma a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.