16 may 2016, 15:15 views 5669
Concurs artă stradală la Chișinău
16 may 2016, 15:15 views 5669

Concurs artă stradală la Chișinău

În centrul capitalei a apărut un zid cu picturi murale. Desenele cu elemente tradiționale au fost realizate pe unul din zidurile fostului Stadion Republican, fiind parte a unui concurs de artă stradală („street-art") organizat în premieră în Republica Moldova cu prilejul „Zilei Europei".

Concursul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul Culturii, în colaborare cu Ambasada Republicii Italiene, Delegaţia UE şi alţi parteneri, cu scopul de a promova arta murală, tinerii artişti care activează în acest domeniu, precum şi pentru renovarea spaţiilor urbanistice ale oraşului în stilul capitalelor statelor membre ale UE.

Ieri, în cadrul Orășelului European din Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt au fost prezentate schițele proiectelor câștigătoare, înaintate anterior de participanți, unele dintre care au și fost deja realizate pe unul din zidurile care înconjoară fostul Stadion Republican din capitală.

Tot în cadrul concursului, elemente tradiționale au apărut și pe stația de troleibuz din preajmă.

Doritorii de a vedea desenele, le pot găsi pe zidului fostului Stadion Republican de pe strada București din capitală, tronsonul cuprins între străzile Izmail și Tighina.

Vedeți aici o GALERIE FOTO de la fața locului:

 

Source: www.realitatea.md

Keywords:

concurs , Chisinau , strada , arta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1985
Populația:
476 locuitori

Clișova Nouă este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Clișova Nouă a fost întemeiat în anul 1985.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.