19 may 2016, 11:15 views 5205
Consilierii municipali vor pune la vot demisia primarului de Chişinău
19 may 2016, 11:15 views 5205

Consilierii municipali vor pune la vot demisia primarului de Chişinău

Consilierii municipali din partea PPEM, PSRM, PPPN, preconizează ca la 11 iulie să-l demită pe primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă. Anunţul a fost făcut în cadrul emisiunii „Politica" de la postul de televiziune „TV 7", transmite IPN. Consilierii au acuzat edilul Capitalei de management defectuos, promovarea în funcţii pe criterii de partid sau de rudenie, fraudarea bugetului municipal.

Consilierul municipal din partea PPEM Ruslan Codreanu a precizat că până la 11 iulie vor fi colectate şi semnăturile privind iniţierea unui referendum pentru demiterea lui Chirtoacă. „Sunt unele bariere legislative pentru a iniţia referendumul. Vom încerca să-l demitem pe Chirtoacă în cadrul şedinţei CMC. Dar vom colecta şi semnături în cazul dacă nu vom reuşi să întrunim numărul necesar de voturi pentru demiterea primarului", a comunicat Codreanu.

Consilierul PSRM, Ion Ceban, a declarat că fracţiunea pe care o reprezintă va vota în unanimitate demiterea edilului. Şi consilierul PPPN, Ilan Caşu, a declarat că va susţine demiterea lui Chirtoacă.

Consilierul independent, Ion Ştefăniţă, i-a sugerat lui Chirtoacă să-şi dea demisia de onoare: „Primarul Chirtoacă a obosit de această funcţie. Ar fi un pas curajos din partea lui să-şi dea demisia de onoare şi să nu ajungem la referendum".

Potrivit legislaţiei, pentru demiterea primarului de Chişinău trebuie să voteze 34 de consilieri din cei 51. Din componența CMC fac parte 19 socialiști, 17 liberali, cinci consilieri de la PPEM, trei consilieri comuniști, trei de la Partidul Nostru, doi de la PLDM, unul de la PDM şi unul independent.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Dorin Chirtoaca , CMC , demisie , votare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1780
Populația:
2156 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Tătăreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2156 de oameni. Satul Tătărești a fost menționat documentar în anul 1780 cu denumirea Tatar-Baurci.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.