06 april 2016, 11:30 views 7834
Locuitorilor Capitalei li se vor propune două tarife la apă
06 april 2016, 11:30 views 7834

Locuitorilor Capitalei li se vor propune două tarife la apă

Locuitorii Chişinăului vor avea posibilitatea de a alege modalitatea de a beneficia de apă şi, drept consecinţă, de tariful respectiv.

Tariful final va depinde de faptul dacă contractul va fi încheiat în direct sau prin mediatori între consumatori şi SA Apă-Canal Chişinău. De facto, vor apărea două tarife la apă, comunică NOI.md.

După cum a menţionat directorul SA Apă-Canal Chişinău, Constantin Becciev, se propune implementarea unui sistem progresiv de tarife la apă. Dacă chişinăuienii vor perfecta contracte de debitare a apei cu administratorul blocului locativ, atunci va fi stabilit un tarif, dar, dacă în direct cu SA Apă-Canal Chişinău, atunci tariful va fi altul. Totodată, după cum îl citează pe Becciev „Молдавские ведомости", tariful va fi mai mare în cazul încheierii contractelor directe cu furnizorul de apă.

El a explicat că, în cazul perfectării contractului cu administratorul blocului, toate cheltuielile pentru reparaţia şi exploatarea reţelelor din bloc şi contoarelor din apartamente va trebui să le suporte mediatorul. Aceasta, la rîndul său, va duce la faptul că pentru consumatorul final tarifele vor fi diferenţiate nesemnificativ.

Amintim că în februarie reprezentanţii SA Apă-Canal Chişinău au anunţat necesitateamajorării tarifului la apă cu 40%.

În acest mod, s-a propus majorarea tarifului de la actualii nouă lei pentru un metru cub pînă la 14.

Source: www.noi.md

Keywords:

apa , Apă-Canal , tarife , Tratat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
340 locuitori

Gordineştii Noi este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul Gordineştii Noi se află la 5 km de oraşul Edineţ, la 13 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 340 locuitori. Satul Gordineştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.