07 july 2016, 11:40 views 5651
Seri mai frumoase la Valea Morilor (Video)
07 july 2016, 11:40 views 5651

Seri mai frumoase la Valea Morilor (Video)

Doi tineri care cîntă la chitară și saxofon demonstrează că arta poate fi valorificată nu doar de pe marile scene. Seară de seară, Alexandru și Chiril se așază frumos pe o bancă din parcul ''Valea Morilor'' din Capitală și încîntă trecătorii cu muzica lor.

Chiar dacă oamenii care se plimbă prin preajmă le mai lasă ceva bani, tinerii spun că fac asta doar din plăcerea de a cînta.

Alexandru cîntă la saxofon deja de 5 ani, iar Chiril de trei ani - la chitară. Muzica a devenit cea mai mare pasiune a lor.

''Ne-au făcut cunoștință prietenii, la fel muzicanți. El avea saxofon și am decis să ieșim în parc și să cîntăm. Este foarte frumos. Eu cînt pe un ritm, iar Sașa face restul.''

Tinerii susțin că sînt mîndri de ceea ce fac.

''O mulțime de oameni noi, care vin și ne roagă să cîntăm o piesă sau să cînte la chitară. E mai interesant decît să stau pur și simplu seara la calculator. Nu e nimic interesant și nou pe Internet.''

Oamenii care se plimbă prin parc sînt încîntaţi de muzica tinerilor.

''Participă la ridicarea culturii. Oamenii sînt plăcut surprinși la ceia ce ei fac.''

''Mă încarc cu energie pozitivă trecînd pe lîngă persoane care stau în stradă și cîntă. Eu, de exemplu, mă opresc întotdeauna și îi ascult.''

Chiril este elev la un liceu din Capitală, iar Alexandru își face studiile la Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga".

Sursa: publika.md

Keywords:

parc , Valea Morilor , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1641
Populația:
842 locuitori

Şipoteni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Şipoteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 842 de oameni. Satul Șipoteni a fost menționat documentar în anul 1641 cu denumirea Spărieți.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.