29 september 2016, 10:05 views 4747
Ce a fost interzis de Ziua Vinului
29 september 2016, 10:05 views 4747

Ce a fost interzis de Ziua Vinului

În acest an, Ziua Vinului va trece fără frigărui în Piața Marii Adunări Naționale.

Decizia a fost luată de către ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama.

Potrivit acestuia, unul dintre motivele care a dus la luarea acestei decizii este riscul sporit de răspîndire a pestei porcine, care deja se atestă pe teritoriul țării. O altă cauză este și prețul exagerat pentru acest produs care îl cer agenții economici.

„Nu poți cumpăra cu 30 de lei un kilogram de carne și să vinzi două bucățele cu o sută de lei. Anul acesta se vor vinde exclusiv băuturi autohtone, dar nu este vizată aici berea și votca", a declarat Grama în cadrul unei emisiuni la Radio Chișinău.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
675 locuitori

Negurenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zăzulenii Vechi, Negurenii Vechi, Coşeni și Ţîghira. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Negurenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.