12 february 2016, 17:00 views 5694
Aeroportul din Chișinău ar putea deveni prima aerogară din lume independentă energetic
12 february 2016, 17:00 views 5694

Aeroportul din Chișinău ar putea deveni prima aerogară din lume independentă energetic

Aeroportul din Chișinău ar putea deveni prima aerogară din lume independentă energetic. O companie din China este gata să construiască acolo cel mai mare parc de panouri fotovoltaice din țară.

Este vorba despre o investiţie totală de şase milioane de euro. Potrivit directorului Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, Mihail Stratan, proiectul poate fi implementat în aproximativ opt luni, iar banii pot fi recuperați în cel mult nouă ani. Proiectului încă urmează să fie definitivat.

Parcul de panouri solare se va întinde pe o suprafață de șapte hectare.

În total, peste o sută de aeroporturi din lume au astfel de instalații, care nu le asigură însă independență energetică totală.

Source: www.publika.md

Keywords:

Chisinau , aeroport , energetica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
650 locuitori

Şurii Noi este un sat din cadrul comunei Şuri, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Drochia și la 185 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 650 de oameni. Satul Şurii Noi a fost înființat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.