12 june 2016, 11:55 views 6882
O stradă din Capitală va purta numele maestrului Vladimir Curbet
12 june 2016, 11:55 views 6882

O stradă din Capitală va purta numele maestrului Vladimir Curbet

Maestrul de balet Vladimir Curbet a împlinit 86 de ani de la naștere, iar cu acest prilej, municipalitatea a hotărît să redenumească o stradă din Chișinău cu numele marelui artist.

Strada care urmează să poarte numele lui Vladimir Curbet este actuala Mesager, acolo unde se află și sediul ansamblului „Joc" pe care îl conduce maestrul.

Vladimir Curbet a fost distins cu titlurile de artist al poporului din Republica Moldova, artist al poporului din ex-URSS, laureat al Premiului de Stat și este deținător al „Ordinului Republicii". Acesta a cutreierat peste 70 de țări ale lumii împreună cu ansamblul „Joc", unde au prezentat peste 10 mii de spectacole.

Datorită maestrului, dansul popular a devenit o carte de vizită a țării noastre. Vladimir Curbet a instruit zeci de dansatori în cei 55 de ani de activitate.

Source: www.noi.md

Keywords:

strada , capitala , ansamblul Joc

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
242 locuitori

Cobîlea este stație de cale ferată în cadrul comunei Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. Stația de cale ferată este situată în valea rîului Ciorna, la o distanță de 16 km de oraşul Şoldăneşti şi la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia stației de cale ferată constituia 242 de oameni. Stația de cale ferată Cobîlea a apărut în anul 1892.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.