14 december 2016, 15:15 views 5700
Interdicție de vînzare lîngă poarta Pieței Centrale
14 december 2016, 15:15 views 5700

Interdicție de vînzare lîngă poarta Pieței Centrale

Administrația Pieței Centrale a decis să refacă toate cele trei intrări. La primăvara viitoare vor fi instalate bănci, amenajate parcări pentru biciclete, taxiuri și mașini de serviciu.

Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a semnat dispoziția cu privire la reamenajarea celor trei intrări din Piața Centrală. Comerțul stradal în aceste locuri va fi interzis.

"Comerțul stradal de lîngă porți afectează foarte mult aspectul exterior și îngrădește accesul în Piață. Deosebit de mulți vînzători sînt la intrarea din str. Tighina și Bulgară, ei vor fi evacuați", a spus Veaceslav Balan, directorul Pieții Centrale.

Vînzătorii ambulanți nu sînt de acord cu această inițiativă.

"În altă parte unde putem vinde? În piață eu nu vreau. Eu sunt contra, așa mai e mai bine. Fără lucru rămîn cei săraci, toate băbuțele o să rămînă fără lucru".

"Eu nu am marfă, numai ceea ce e în acest căruț. Eu nu cîștig atîta ca să plătesc locul la piață. Nu am atîțea bani".

"Cumpărătorul nu o să vină cu bicicleta la piață, bicicleta trebuie pentru plimbări prin parcuri".

Cumpărătorii însă salută decizia administrației Pieții Centrale.

"Comercianții își vor găsi ei loc, dar iată pentru oamenii care vin la piață trebuie create condiții, ca să aibă loc unde să-și lase bicicleta, mașina sau un cărucior pentru copii".

"Cred că dacă le vor fi propuse locuri pe teritoriul pieței, ei vor cădea de acord, cu siguranță. E puțin probabil ca cuiva să-i placă să tîrguiască la o margine de stradă".

Oamenii sînt revoltați cel mai tare de gunoiul pe care-l lasă în urma lor vînzătorii ambulanți.

Costurile lucrărilor de amenajare nu au fost încă stabilite, dar cheltuielile le va lua asupra sa Întreprinderea Municipală "Piața Centrală".

Source: ru.publika.md

Keywords:

piata , vînzare , interdicţie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1789
Populația:
19400 locuitori

Ceadîr-Lunga este un oraş în Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, pe cursul mediu al rîului Lunga, oraşul Ceadîr-Lunga este situat la o distanţă de 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 19401 locutori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1789.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.