02 november 2017, 12:00 views 5081
Un teren din parcul Valea Morilor a fost recîștigat de Primărie
02 november 2017, 12:00 views 5081

Un teren din parcul Valea Morilor a fost recîștigat de Primărie

Un teren de peste 4 hectare din Valea Morilor a fost recîștigat de Primăria municipiului Chişinău.

Potrivit Serviciului de presă al primăriei capitalei, aceasta a obținut cîștig de cauză într-un proces judiciar privind dreptul de proprietate asupra terenului. Decizia a fost emisă de Curtea Supremă de Justiție pe 8 februarie 2017.

Reamintim că în 2012 Asociația Obștească Clubul Sportiv "Phoenix" a solicitat în instanță dreptul de arendă, posesie și folosință asupra acestui teren pentru o perioadă de 10 ani, în scopul amplasării unui obiectiv sportiv.

Este vorba despre un teren aflat în zona de parc, gestionat de Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi". Cazul a fost judecat în instanțe de diferite nivele, reclamantul recurgînd la diferite tertipuri, inclusiv prin utilizarea de succesor în drepturi avînd ca scop final înstrăinarea terenului care este bun public.

Instanța supremă a decis menținerea terenului ca bun municipal, conform hotărîrii primei instanțe, prin care a fost respinsă cererea AO Clubul Sportiv "Phoenix" privind obligarea Consiliului municipal Chișinău de a transmite în arendă, posesie și folosință a terenului din Parcul Valea Trandafirilor.

Source: noi.md

Keywords:

parc , Valea Morilor , primaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
397 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Step-Soci, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Orhei şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Budăi a fost înființat în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.