15 february 2017, 17:25 views 3096
În Capitală va fi organizat un marș al memoriei
15 february 2017, 17:25 views 3096

În Capitală va fi organizat un marș al memoriei

La 25 de ani de la începutul conflictului armat de pe Nistru, Guvernul va organiza un marș al memoriei.

În cadrul ședinței de miercuri a Executivului a fost aprobat planul manifestărilor dedicate acestei zile.

Marșul Memoriei se va finaliza cu un miting de comemorare și depunere de flori la monumentul „Maica îndurerată" din cadrul Complexului memorial „Eternitate". Evenimentul va fi organizat la 2 martie 2017 la Chişinău.

De asemenea, în mai multe localităţi urmează să fie instalate plăci comemorative și să fie redenumite străzi în memoria eroilor căzuţi. Invalizii şi familiile participanţilor decedaţi în acţiunile de luptă vor primi ajutoare materiale unice, iar veteranii și invalizii vor beneficia inclusiv de asistenţă medicală.

O comisie specială, a cărei componență a fost aprobată miercuri de Executiv, va fi responsabilă de organizarea evenimentelor.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , mars , memorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1352 locuitori

Delacău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Delacău și Crasnaia Gorca. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 50 km de Chișinău. Populaţia satului Delacău alcătuia 1352 de oameni în anul 2005. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.