15 june 2018, 11:52 views 12580
Judecătoria a amînat validarea mandatului lui Năstase
15 june 2018, 11:52 views 12580

Judecătoria a amînat validarea mandatului lui Năstase

Judecătoria Chișinău a amînat pronunțarea asupra validării scrutinului din 3 iunie, astfel Andrei Năstase încă nu poate intra în funcția de primar general al Capitalei.

Motivul amînării este decizia Curții de Apel care a constat că în ziua de 3 iunie, cînd a avut loc turul II al alegerilor local, Andrei Năstase a realizat agitație electorală.

Alexandru Slusari, vicepreședinte DA, susține că tergiversarea se face pentru ca la primărie să se reușească finalizarea sau mușamalizarea unor scheme

„O contestație a fost depusă ieri la finele zilei, cînd deja era știut că astăzi se planifică validarea mandatului de către Judecătoria Centru. Ieri, la orele patru după masă a fost depus recursul la Curta Supremă de Justiție, astfel încît juridic să fie îngreunat procesul de validare a mandatului de astăzi. La suprafață se vede tendința și intenția de a mai aștepta încă o zi, încă două , încă trei pînă ce toate schemele au fost finalizate sau mușamalizate", a declarat Slusari.

Acesta s-a referit și la argumentul privind lipsa unor documente din primul tur. „Este unul ridicol după mine, toate actele necesare au intrat la judecătoria Centru luni. Judecătoria a avut la dispoziție aproape cinci zile pentru a se documenta și să vadă că lipsește ceva niște acte".

Source: tv8.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
305 locuitori

Briceva este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dondușeni și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Briceva a fost menționat documentar în anul 1836.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.