02 july 2020, 11:30 views 4367
Pe străzile Chișinăului au fost împrăștiate tone de antiderapant (Foto, Video)
02 july 2020, 11:30 views 4367

Pe străzile Chișinăului au fost împrăștiate tone de antiderapant (Foto, Video)

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, anunță că încă de aseară serviciile municipale au ieșit în teren la deszăpezire.

Potrivit edilului, starea drumurilor a fost monitorizată atît de pretori, cît și de reprezentanții serviciilor responsabile. La această oră mai sînt trotuare care urmează a fi presărate și am cerut să se intervină de urgență.

”Rog locuitorii să fie atenți atît în trafic, cît și la deplasare pe trotuare, în caz de necesitate apelați serviciile municipale. Astfel, parcursul nopții, dar și spre dimineață au fost antrenate pe străzile municipiului Chișinău, dar și la ieșirile din oraș spre localități, 37 de utilaje speciale și au fost presărate 274 de tone de antiderapant”, a scris Ceban pe pagina sa de facebook.

Totodată, acesta a spus că s-a intervenit la curățarea și înlăturarea ghețușului de pe trotuare și din curțile blocurilor fiind antrenate 31 de utilaje speciale, muncitori implicați la deszăpezire manuală 399 și a fost presărate 4, 5 tone de antiderapant.

Pe viitor primarul promite că se va depune efortul pentru a elabora anumite strategii mai eficiente la intervenții în caz de ninsori, dar și se vor cumpăra noi utilaje speciale.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , strada , ghețuș

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
85 locuitori

Zaporojeț este un sat din cadrul comunei Mocra din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 104 km de Chișinău. Populaţia satului Zaporojeț alcătuia 85 de oameni în anul 2004. Satul Zaporojeț a fost înființat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.