08 september 2021, 16:00 views 2266
Ceban: „Vor fi sancționați toți cei care fac săpături pe străzi și trotuare ca ulterior acestea sa fie lăsate balta!
08 september 2021, 16:00 views 2266

Ceban: „Vor fi sancționați toți cei care fac săpături pe străzi și trotuare ca ulterior acestea sa fie lăsate balta!

Gata cu șantierele lăsate de izbeliște prin oraș! Ion Ceban solicită inițierea controalelor și sancționarea celor care „uită” să-și finalizeze lucrările inițiate.

„Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație (DGTPCC) inițiază controale pentru toate tipurile de lucrări demarate și nefinalizate la rețelele tehnico-edilitare din municipiul Chișinău. În acest sens, se face apel către toți posesorii de rețele să restabilească în termen șantierele, pentru care au fost eliberate permise de lucrări, în caz contrar, întîrzierile urmează a fi sancționate”, a declarat primarul general.

Precedent există, declară edilul, care face referire la un caz recent.

„A fost avertizată compania „Modtelecom”, pentru nerestabilirea în termen a lucrărilor în șantierele deschise, fiind obligată să înlăture neconformitățile în termene restrînse”, menționează Ceban.

Totodată, penalități riscă și persoanele fizice care inițiază lucrări intervenind la drumul public fără a anunța serviciile responsabile. Este vorba de proprietarii de case la sol, blocuri de locuit, dar și agenții economici care dețin șantiere în construcții sau anumite imobile.

„Este o situație specifică în cazul lucrărilor de reabilitare a rețelelor de alimentație cu apă și canalizare conform contractelor semnate anterior dintre S.A. ”Apă-Canl Chișinău” cu antreprenorii ”OCIDE Construccion” și “SADE”. Am comunicat foarte des la acest subiect și cred că lucrurile se vor schimba în scurt timp”, a conchis edilul.

Remarcăm, neexecutarea la timp a lucrărilor de restabilire a carosabilului, duce la deteriorarea fundațiilor de drumuri și la tasări, totodată, creînd incomodități locuitorilor orașului.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , reparatie , amenda

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
6242 locuitori

Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.