21 august 2021, 11:30 views 2976
Administrația Chișinăului caută soluții pentru a deschide trei mii de locuri de parcare în centrul orașului
21 august 2021, 11:30 views 2976

Administrația Chișinăului caută soluții pentru a deschide trei mii de locuri de parcare în centrul orașului

Primăria municipiului Chișinău a organizat astăzi o ședință lărgită referitoare la situația existentă în domeniul sistemului de management al parcărilor, implementarea sistemului de taxare electronică și alte proiecte din infrastructura municipală.

Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, scopul ședinței a fost realizarea unei imagini de ansamblu cu care se confruntă municipalitatea în aceste domenii. „În speță, au fost prezentate rezultatele studiului de oportunitate privind implementarea sistemului de management al parcărilor auto în Chișinău, inclusiv opțiunile de organizare a sistemului, prezentarea sondajelor realizate privind percepția populației și estimări ale impactului implementării sistemului", a notat Ceban pe rețelele de socializare.

Edilul capitalei a specificat că la această ședință au fost prezentate schemele de organizare a parcărilor în centrul civic al Chișinăului, în limitele străzilor M. Viteazul – Mateevici – Ismail – Albișoara, locații în care municipalitatea își dorește să asigure parcarea a 3000 de autovehicule.

Prezenți la această ședință, experții Universității Tehnice din Moldova au prezentat soluții alternative, cu un grad sporit de eficiență în stoparea avansării stării de degradare a străzilor și podurilor din Chișinău, cu accent pe soluții de întreținere de tip preventiv, în scopul conservării patrimoniului rutier.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

primaria , Chisinau , parcare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
21 locuitori

Chersac este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de oameni. Satul Chersac a fost menționat documentar în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.