10 march 2021, 09:30 views 1994
La Chișinău s-a desfășurat Nocturna Bibliotecilor
10 march 2021, 09:30 views 1994

La Chișinău s-a desfășurat Nocturna Bibliotecilor

În cadrul Nocturnei Bibliotecilor, Biblioteca Naționale pentru Copii „Ion Creangă" a organizat ieri o serie de evenimente atît online, cît și cu prezență fizică, la care au participat mai mulți copii împreună cu părinți și bunici, informează MOLDPRES.

Campania Nocturna Bibliotecilor 2021 s-a desfășurat în toate bibliotecile din țară la inițiativa Asociației Bibliotecarilor, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

Solicitată de agenție, Eugenia Bejan, directorul instituției, a menționat că manifestările au început cu o întîlnire cu genericul "Scriitori ne/se unesc în bibliotecă", la care au participat scriitoarele Claudia Partole, Marcela Mardare și Lilia Bicec, urmată de evenimentele "Pijama Party: Citim, ne distrăm și visăm împreună cu scriitoarea Anna Leah", "O poveste pentru copii și bunici: Citim împreună „Bunicii mei sunt speciali" de Jennifer Moore-Mallinos, "O aventură în bibliotecă: Atelier de benzi desenate", "Ghici ce carte este?: Quiz" ș.a.

Tot în această zi, instituția a organizat o expoziție virtuală cu genericul "Aventură și Mister în... Bibliotecă".

Campania Nocturna Bibliotecilor este organizată cu scopul de a promova bibliotecile, serviciile și evenimentele oferite de acestea publicului.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

biblioteca , Noaptea , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.