31 october 2021, 12:00 views 2295
La Grădina Botanica din Chişinău va apărea o insulă a lalelelor (VIDEO)
31 october 2021, 12:00 views 2295

La Grădina Botanica din Chişinău va apărea o insulă a lalelelor (VIDEO)

În scurt timp la Grădina Botanica va apărea o insulă a lalelelor. Acolo urmează să fie plantate peste 40 de mii de specii de diferite culori.

În acest sens, administraţia Grădinii a lansat platforma dendro.md, unde oamenii pot dona bani pentru realizarea proiectului, dar şi pentru reconstrucţia, amenajare şi înfrumuşeţarea Grădinii Botanice. Administraţia instituţiei speră că va atrage mai mulţi vizitatori, iar banii din procurarea biletelor, vor întreţine activitatea grădinii, transmite Mesager.

Insula cu lalele, aşa cum a fost denumită va avea două poduri, o cascadă, o bancă un foişor în stil japonez, dar şi un aşa numit pat de lalele. Proiectul urma să fie realizat acum 50 de ani, însă în lipsă de bani, acest lucru nu a fost posibil.

„Este vorba de o insulă care până la momentul actual nu a avut o destinaţie clar definită privind ceea ce o să existe pe ea. Noi ne-am gândit că ar fi extraordinar să fie mereu înfloritoare şi să începem cu primele flori, cu lalele. Insula va fi posibil să fie admirată din orice colţ al Grădinii Botanice şi un alt concept este de a expune o diversitate coloristică a lalelelor şi diversitatea genetică a lalelelor", povesteşte directorul Grădinii Botanice, Ion Roşca.

Insula cu lalele este un proiect care va fi realizat chiar în inima Grădinii Botanice. Conform planului, pe insulă se vor planta numeroase soiuri de lalele, care vor bucura vizitatorii prin graţia şi rafinamentul său. În ajutor a venit Asociaţia Obştească „Progresul Dendrologic", dar şi o companie de logistică care a investit deja mai mult de un milion de lei. A fost creat şi site-ul pentru colectare de fonduri.

„Astăzi lansăm platforma dendro.md, este un site care presupune colectare de fonduri din partea oricărui cetăţean, oricărei persoane private pentru a susţine toate iniţiativele frumoase realizate pe acest teritoriu. Scopul de a participa la acest proiect este de a susţine mediul", spune directorul companiei de logistică, Dan Stoica

„Prin acest tip de proiect ne dorim cumva cu paşi mici să contribuim la îmbunătăţirea mediului, la crearea unei legături frumoase între om şi natură", spune reprezentantul Asociaţiei „Progresul Dendrologic", Victoria Lisnic.

Primii bulbi de lalele vor fi sădite în zilele următoare. Costul total al proiectului este de 2 milioane de lei.

Source: trm.md

Keywords:

lalea , Gradina Botanica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
719 locuitori

Ulmu este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ulmu, Lîsaia Gora și Ulmul Mic. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmu alcătuia 719 oameni în anul 2012. Satul Ulmu a fost întemeiat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.