11 december 2021, 16:30 views 2539
Consumatorii își pot regla individual consumul de energie termică
11 december 2021, 16:30 views 2539

Consumatorii își pot regla individual consumul de energie termică

Termoelectrica informează că pînă azi, 12 noiembrie, 4076 de obiecte racordate la sistemul centralizat de termoficare au solicitat conectarea și beneficiază de încălzire:

  • Blocuri locative – 2826
  • Grădinițe – 143
  • Școli – 158
  • Instituții medicale – 66
  • Case particulare – 231
  • Instituții super. de învăț.- 82
  • Agenți economici – 570

De menționat că, Termoelectrica reglează centralizat temperatura optimă necesară a agentului termic livrat consumatorilor de la Sursele de producere, în dependență de aerul exterior, astfel încît să fie asigurat confortul termic tuturor beneficiarilor.

Totodată, clădirile racordate la sistemul centralizat de termoficare beneficiază de echipamente care permit consumatorilor prin intermediul Gestionarilor Fondului Locativ (GFL) și/sau persoanelor responsabile de contor să limiteze, majoreze sau să sisteze furnizarea agentului termic, în dependență de necesitățile locatarilor și temperaturile aerului exterior.

Potrivit întreprinderii, în blocurile locative în care unii proprietari de apartamente au intervenit neautorizat la sistemul de încălzire, majorînd suprafața corpurilor de încălzire, se dezechilibrează sistemul intern de încălzire, ceea ce duce la supraîncălzirea acestor apartamente. În acest caz recomandăm gestionarilor fondului locativ să intervină pentru restabilirea sistemului de încălzire conform proiectului inițial.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1517 locuitori

Terebna este un sat şi comună din raionul Edineţ. Terebna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și la  220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1517 oameni. Prima mențiune documentară a Terebnei datează din 17 aprilie 1429, fiind pomenită în actul de danie  a satelor Zubricăuți și Ivancăuți către Radu grămătic.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.