07 march 2015, 14:15 Folk music views 9270
La Cahul a început Festivalul Internaţional „Nufărul Alb”
Photo: wordpress.com
07 march 2015, 14:15 Folk music views 9270

La Cahul a început Festivalul Internaţional „Nufărul Alb”

Capitala de Sud a Moldovei se transformă pentru trei zile în sărbătoare. Zeci de colective artistice şi meşteri populari din cinci ţări şi-au dat întâlnire la Cahul, unde joi, 2 iulie, a început Festivalul Internaţional „Nufărul Alb", ediţia XIV-a. Pentru cahuleni este o sărbătoare dublă - oraşul celebrează 513 ani de la fondare, relatează Mesager.

Măști din lemn, lucrări din papură sau suvenire de o mai mare frumuseţe făcute din argilă - sunt creaţiile ce pot fi găsite la Expoziţia-concurs care a deschis Festivalul Internaţional „Nufărul Alb". Paisprezece meşteri populari au venit să aducă la Cahul tot ce au mai bun. Aici ei îşi pot comercializa lucrările.

Potrivit organizatorilor, colective din patru ţări vor încinge Hora Prieteniei printr-un program artistic.

Deschiderea Festivalului a coincis cu Ziua Oraşului. Cahulul serbează 513 ani de la prima atestare documentară.

Festivalul „Nufărul Alb" datează din 1989 şi se desfăşoară o dată la doi ani. Anul acesta Festivalul este la cea de-a XIV-a ediţie.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
2563 locuitori

Roşcani este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2563 de oameni. Menționat documentar în 1860.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.