11 july 2011, 12:36 Jazz music views 7513
11 july 2011, 12:36 Jazz music views 7513

Al 7-lea miliard născut și la Căușeni

Trei copii nou-născuți la maternitatea spitalului raional Căușeni, au fost menționaţi cu certificate care confirmă faptul că ei s-au născut în ziua cînd polulaţia Terrei a depăşit pragul istoric de 7 miliarde. Manifestaţia s-a petrecut într-un anturaj modest, familiile recent suplinite au primit cîte 2 certificate, dintre care unul de naștere.

Cu ocazia venirii pe lume a bebeluşului cu numărul 7 miliarde, în întreaga lume au fost organizate manifestări. Nici Moldova nu a fost o excepţie, chiar dacă tendinţele la scară planetară nu sunt la fel şi în ţara noastră, susţine ONU.

Cu această ocazie Ministerul Sănătăţii a pregătit certificate speciale pentru toţi copiii care s-au născut la 31 octombrie. Numai în maternitatea din raionul Căuşeni în noaptea de 31 octombrie au venit pe lume 3 copii. Certificatele au fost înmînate părinţilor de către şeful Oficiului de Stare civilă din raion.

Lunar în raionul Căuşeni vin pe lume în medie cîte 90 de copii. În luna octombrie Oficiul de stare civilă a înmînat 102 certificate de naştere.

Sursa: studio-l.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1211 locuitori

Peticeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Satul Peticeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Călărași și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1211 oameni. Satul Peticeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Leucăuți.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.