06 january 2016, 14:45 Rock music views 7458
Campanie împotriva fumatului şi alcoolului în Transnistria
06 january 2016, 14:45 Rock music views 7458

Campanie împotriva fumatului şi alcoolului în Transnistria

O campanie împotriva fumatului şi consumului de alcool a fost lansată astăzi în regiunea transnistreană. Aceasta se va desfăşura timp de un an, sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice de la Tiraspol.

Acţiunea are sloganurile - "Mă dezic" şi "Trăiesc treaz" şi va derula în două etape. Prima va include măsuri de informare şi sensibilizare a populaţiei asupra factorilor nocivi ai fumatului şi consumului excesiv de băuturi spirtoase. A doua etapă prevede întruniri, lecţii şi consultări susţinute de specialişti în medicină, psihologie, asistenţă socială etc.

"Ne-am propus în această campanie să amintim populaţiei despre urmările nefaste ale consumului de alcool şi tutun, să-i informăm pe oameni, contribuind la formarea deprinderilor unui mod de viaţă sănătos", a menţionat Haris Hajrulahovic, reprezentantul OMS în R. Moldova.

Potrivit autorităţilor regiunii, iniţial se va atrage atenţia publicului asupra acestor probleme, după care se va lucra nemijlocit cu grupurile-ţintă. Accentul va fi pus în special pe femeile însărcinate, şoferi şi tineri.

Campania din regiunea transnistreană se înscrie în acţiunile prilejuite de Ziua Mondială fără Tutun, marcată pe 31 mai, ca urmare a unei iniţiative din anul 1987 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Sloganul pentru 2016 al acestei zile este „Un singur mesaj pe pachetul standard de tutun: avertismentul de sănătate!".

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
619 locuitori

Sărăteni este un sat din cadrul comunei Cotul Morii, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 619 locuitori. Satul Sărăteni a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.