06 september 2017, 15:30 Rock music views 7513
Transnistria: E permis mersul cu centura de siguranță necuplată și pe trotuar
06 september 2017, 15:30 Rock music views 7513

Transnistria: E permis mersul cu centura de siguranță necuplată și pe trotuar

În Codul Rutier al Transnistriei au fost introduse modificări importante, inclusiv, pentru automobiliștii Moldovei.

Acestea au intrat în vigoare pe data de 6 iunie și, printre altele, se referă la indicatoarele rutiere. Astfel, au fost introduse indicatoarele: „Săgeată verde" și „Staționarea interzisă". La intersecția cu indicatorul „Săgeată verde", spre exemplu, la semnalul semaforului care interzice circulația, șoferii vor trebui să cedeze drumul altor vehicule, dacă nu au intenția să cotească. În cazul în care aceștia nu creează obstacole în trafic, pot continua deplasarea.

„De asemenea, noul indicator rutier „Staționarea interzisă", în apropiere de punctele comerciale le permite șoferilor care le deservesc să se afle în preajma acestora pe trotuar pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor. Însă pentru a avea acest drept conducătorii auto trebuie să obțină o autorizație de la așa-numitul Minister al Afacerilor Interne al Transnistriei", se spune în comunicatul instituției de resort a regiunii.

Există schimbări și în ce privește utilizarea centurilor de siguranță. Instructorilor școlilor auto li se permite să meargă cu centura necuplată, numai în cazul în care elevul este la volan. În raza localităților cuplarea centurii de siguranță a devenit opțională pentru persoanele cu handicap și pentru angajații serviciilor operative.

Modificările regulamentului îi privesc și pe operatorii transportului de pasageri. Astfel, în orele de vîrf, de la 07:00 pînă la 09:00 și de la 16.30 pînă la 18.30, șoferii de microbuze vor avea acum posibilitatea să transporte doar cinci pasageri în picioare.

Anterior, pe drumurile Moldovei au apărut noi indicatoare rutiere,

menite să protejeze pietonii și bicicliștii. Acestea au fost introduse în scopul de a îmbunătăți nivelul de organizare și de siguranță a circulației pe drumurile publice.

Source: bloknot-moldova.md

Keywords:

Transnistria , soferi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1651
Populația:
1185 locuitori

Temeleuţi este un sat şi comună din raionul Floreşti. Localitatea Temeleuţi este situată la distanța de 28 km de orașul Florești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1185 de oameni. Satul Temeleuți este menționat documentar în anul 1651.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.