15 october 2014, 12:21 views 11990
La Sărata Galbenă a fost lansat postul de radio local
Photo: ipn.md
15 october 2014, 12:21 views 11990

La Sărata Galbenă a fost lansat postul de radio local

Satul Sărata Galbenă, din raionul Hînceşti, are propriul post de radio local, care a fost lansat cu ocazia Săptămînii Transparenţei. Postul de radio va emite de trei ori pe săptămînă, prin sistemul de difuzoare instalate în comunitate, ştiri, interviuri, rubrici de interes public, care vor contribui la o informare mai eficientă a locuitorilor satului. Sătenii au avut ocazia să asculte deja prima ediţie a emisiunii „Satul care vorbeşte", transmite IPN.

Primarul comunei Sărata Galbenă, Ştefan Vlas, a spus, la lansarea postului de radio, că în comună au fost făcute multe lucruri frumoase însă, fără susţinerea oamenilor, nimic nu ar fi fost posibil. „Iată de ce, întreg colectivul primăriei depune eforturi pentru a spori încrederea oamenilor în instituţia primăriei. Or, acest lucru este posibil doar prin transparenţă şi comunicare", a remarcat edilul.

Reprezentantul PNUD în Moldova, Nicola Harrington-Buhay, a declarat, cu ocazia lansării postului local de radio, că participarea oamenilor la luarea deciziilor care vizează viaţa şi comunitatea lor sunt importante pentru asigurarea democraţiei la nivel local. „Consultările naţionale privind viitorul pe care Moldova şi-l doreşte au arătat ca oamenii doresc să se implice în dezvoltarea ţării lor. Sper că iniţiativele din cadrul Săptămînii Transparenţei vor contribui la o cultură a încrederii, transparenţei şi corectitudinii dintre instituţiile publice şi oameni", a subliniat reprezentantul permanent al PNUD în Moldova.

Săptămînă Transparenţei este marcată în perioada 13-19 octombrie şi face parte din Săptămîna Europeană a Democraţiei Locale (SEDL), care are drept scop promovarea cunoştinţelor despre democraţia locală şi a participării democratice la nivel local. Cu această ocazie, 30 de primării din Moldova vor organiza peste 150 activităţi pentru ca cetăţenii să cunoască mai bine bugetul localităţii, cum sunt cheltuiţi banii, cine sunt consilierii locali şi cum se pot înscrie la audierile publice ale primarilor.

Săptămîna Transparenţei în Republica Moldova este organizată de Cancelaria de Stat cu sprijinul Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată, implementat de PNUD şi UN Women cu susţinerea financiară a Guvernului Danemarcei.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
130 locuitori

Lenin este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului (Transnistria), Republica Moldova. În componența comunei intră localitățile Pervomaisc, Pobeda, Stanislavca și Lenin. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 138 km de Chișinău. Conform datelor anului 2007 populația satului constituia 130 de oameni. Satul Lenin a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.