19 october 2018, 11:20 Music from the movies views 14432
Erdogan a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a UTA Găgăuzia
19 october 2018, 11:20 Music from the movies views 14432

Erdogan a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a UTA Găgăuzia

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost decorat cu Ordinul Gagauz Yeri, cea mai înaltă distincție a autonomiei găgăuze. Ieri, Igor Dodon i-a oferit lui Erdogan Ordinul Republicii.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a fost cea care l-a decorat pe Erdogan cu distincția Gagauz Yeri.

„Vreau să-i mulțumesc atît președintelui Turciei, cît și familiei sale și poporului turc pentru ajutorul care ne este oferit", a declarat Irina Vlah.

La Comrat urmează a fi construit un complex educațional care poartă numele lui Erdogan. Pentru ridicarea acestuia au fost prevăzute 5 hectare de pămînt.

De menționat că ieri Erdogan a fost la Chișinău pentru a semna declarația de cooperare strategică dintre Republica Moldova și Turcia. Președintele Igor Dodon l-a decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat.

Source: agora.md

Keywords:

Găgăuzia , Erdogan , distinctie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
679 locuitori

Pompa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Suvorovca, Pompa și Pervomaisc. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 679 de oameni. Satul Pompa a fost menționat documentar în anul 1891.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.