05 july 2013, 14:12 views 13092
05 july 2013, 14:12 views 13092

La Ceadîr Lunga începutul sezonului agricol a fost marcat prin curse de cai


Foto: aiin-aciic.ucoz.ru

Găgăuzii marchează prin curse de cai începutul sezonului agricol din regiune, cînd animalele sînt scoase la păşune. Evenimentul are tradiţii de secole şi se numeşte "Hederlez". Sărbătoarea coincide cu ziua Sfîntului Gheorghe, iar tinerii plecaţi în străinătate revin acasă la începutul lunii mai pentru a lua parte la cursele de cai.

În acest an, evenimentul este găzduit de singura fermă de cabaline din Moldova, la Ceadîr Lunga. Aici au loc, pe lîngă tradiţionalele curse, şi demonstraţii de artistim ecvestru. La ferma din Ceadîr Lunga sînt crescuţi cai din renumita rasă trăpaşi Orlov. Premiul mare oferit cîştigătorului curselor este, tradiţional, un berbec.

Keywords:

curse , agricultura , tradiții

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
717 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Orhei şi la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 717 oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1547.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.