13 february 2014, 10:35 views 13282
Istoria satului Mileşti, oglindită într-o carte
Photo: trm.md
13 february 2014, 10:35 views 13282

Istoria satului Mileşti, oglindită într-o carte

Un preot modern a scris, a editat şi a lansat o carte modernă despre istoria satului Mileştii Mici din Ialoveni. Protoiereul-mitrofor Manole Brihuneţ, parohul bisericii „Sfîntul Nicolae" din această localitate continuă frumoasa tradiţie a preoţilor din secolul al XIX-lea, care promovau istoria, cultura, lumina cărţii.

Primii cititori au rămas surprinşi să-şi regăsească rădăcinile în noua apariţie editorială.

Acum 20 de ani, cînd a devenit parohul bisericii din Mileştii Mici, Manole Bruhuneţ, s-a arătat interesat de istoria de șase secole a localităţii.

Exegeţii spun că este o carte-model, care acoperă un sector de cercetare mai puţin explorat.

Lucrarea lansată de protoiereul-mitrofor Manole Brihuneţ încununează şirul de o sută de lucrări ale parohului bisericii „Sfîntul Nicolae", care îşi continuă cercetările în calitate de colaborator ştiinţific la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei.

Source: trm.md

Keywords:

localitati , carte , istoria , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1738
Populația:
484 locuitori

Valea Adîncă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantinovca și Valea Adîncă. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Camenca și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Valea Adîncă alcătuia 484 de locuitori în anul 2012. Satul Valea Adîncă a fost menționat documentar în anul 1738.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.