15 september 2014, 15:27 views 10030
Ziua orașului Comrat va fi marcată printr-o competiție de hipism
Photo: gagauzinfo.md
15 september 2014, 15:27 views 10030

Ziua orașului Comrat va fi marcată printr-o competiție de hipism

Pe 13 și 14 septembrie, în cadrul sărbătorii Zilei orașului, în municipiul Comrat se preconizează desfășurarea unui vast program cultural cu participarea artiștilor locali și străini, transmite NOI.md, cu referire la gagauzinfo.md.

De dimineață, pe strada centrală va avea loc parada colectivelor de muncă, expoziția meșterilor populari, expoziția foto „Orașul meu".

Festivitățile vor fi deschise de către primarul Comratului, Nicolae Dudoglo și oaspeții de onoare. Sărbătoarea va dura pînă la 19.00 pe strada principală a capitalei autonomiei. La concert vor participa interpreți autohtoni și de peste hotare, așa ca laureatul festivalurilor internaționale, interpreta din Ucraina Natali Denis, grupul rus „Asorti".

Duminică, la hipodromul de la ieșirea din Comrat vor avea lov competiții de hipism. Apoi va avea loc o loterie. Programul se va încheia cu un concert festiv, cu participarea orchestrei de stat de muzică şi dansuri populare „Vatra", precum și cele mai bune colective artistice din Comrat.

Source: www.noi.md

Keywords:

Comrat , sarbatoare , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
2125 locuitori

Andruşul de Jos este un sat şi comună din raionul Cahul. Andruşul de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cahul și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2125 de oameni. Satul Andruşul de Jos a fost menționat documentar în anul 1459.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.