09 march 2013, 10:16 views 5914
09 march 2013, 10:16 views 5914

În Găgăuzia s-a desfăşurat finala concursului de caritate a copiilor talentaţi

La sfîrșitul lunii august, în oraşul Comrat s-a desfăşurat finala concursului copiilor talentaţi "Mini Miss şi Mini Mister Găgăuzia - 2013", organizat de Mișcarea de Tineret "ILERI" în scopul susţinerii și promovării tinerelor talente ale autonomiei.

În fiecare an acest eveniment marcant pentru cultura autonomiei atrage atît atenția sporită a publicului larg, cît şi a mijloacelor mass-media, iar manifestarea din acest nu a fost o excepție. Cei mai deosebiţi şi mai talentaţi copii ai autonomiei au participat la concurs. Fiecare copil talentat nu numai că şi-a demonstrat abilitățile în fața unui public larg, ci a primit aprecierea, dar mai ales acea deschidere spre calea vieţii în ale creaţiei.

Cîștigătorii din acest an sînt: Ariadna Timuș, Alexandra Timuş și Constantin Uzun, ei vor reprezenta Moldova la competițiile internaționale a copiilor talentaţi.

Potrivit liderului Mișcării de Tineret "ILERI", Dimoglo Nina: "Obiectivul principal al concursului – este promovarea tinerilor găgăuzi talentaţi pe scena națională și internațională. Acest concurs a devenit deja un eveniment important nu numai în viața culturală a autonomiei, ci, de asemenea, va demonstra în mod convingător că Găgăuzia modernă este Patria unor oameni curajoși, harnici și talentați, care se ocupă de munca creatoare întru prosperitatea casei noastre comune ‒ Republica Moldova. Le mulțumesc tuturor acelora care au participat la concurs, dar, în special, organizatorilor concursului", ‒ a concluzionat Dimoglo.

Portalul nostru le doreşte, de asemenea, succese tuturor participanților ediţiei actuale a concursului, dar şi viitorilor participanţi și, desigur, organizatorilor acestuia. La mai mult şi la mai mare, prosperitate festivalului și întregii Găgăuzii.

 

Keywords:

UTA Găgăuzia , concert , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
1278 locuitori

Grigoreşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată pe malul stîng al rîului Răut, la 43 km de oraşul Sîngerei şi la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1278 de oameni. Satul Grigorești a fost întemeiat în anul 1902.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.