25 june 2016, 09:55 Styles of Moldovan dance views 6601
Peste 50 de mii de foi de ardezie, transportate în localităţile afectate de grindină
25 june 2016, 09:55 Styles of Moldovan dance views 6601

Peste 50 de mii de foi de ardezie, transportate în localităţile afectate de grindină

Peste 50 de mii de foi de ardezie au fost transportate în satele afectate de grindina de acum o săptămână. Cantitatea reprezintă doar 40% din necesităţi. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a desfăşurat o şedinţă de lucru cu preşedinţii raioanelor afectate pentru a estima şi alte prejudicii, dar şi pentru a discuta acordarea ajutorului familiilor care au avut de suferit de peurma ploilor.

Potrivit SPCSE, cele peste 50 de mii de foi de ardezie au fost repartizate în localităţile afectate din raioanele Ungheni, Floreşti şi Şoldăneşti. Mai bine de jumătate din cantitate a fost transportată în raionul Ungheni, unde salvatorii au distribuit folie de ardezie în mare parte sectorului locativ şi celui de menire socială.

La solicitarea autorităţilor publice locale din satul Hogineşti, raionul Călăraşi, şeful Serviciului Situaţii Excepţionale, Mihail Harabagiu, a dispus acordarea foilor de ardezie pentru reparaţia acoperişului gimnaziului din localitate, care a fost total descoperit ca urmare a intemperiei.

Potrivit datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, după ploile cu grindină din 18 şi 19 iunie, în peste 130 de localităţi din 12 raioane au fost deteriorate acoperişurile a peste 700 de case de locuit, instituţii de învăţământ, depozite, instituţii social-culturale. Au fost afectate 158 de kilometri de drumuri locale.

Source: www.timpul.md

Keywords:

localitati , ardezie , ajutor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populaţia:
2426 locuitori

Ignăţei este un sat şi comună din raionul Rezina. Ignăţei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 km de orașul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2426 de oameni. Satul Ignăţei din ţinutul Orheiului este atestat documentar în anul 1623.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.