12 aprilie 2024, 13:05 Bucătăria views 35162
REŢETA ZILEI: Sarmale cu orez şi gutui
12 aprilie 2024, 13:05 Bucătăria views 35162

REŢETA ZILEI: Sarmale cu orez şi gutui

Mod de preparare:

Varza se fierbe întreagă în apă sărată 10-12 minute, se scoate şi se desface. Cozile frunzelor se bat uşor. Pe frunze se pune umplutura, se răsucesc rulade (în Moldova sarmalele, de obicei, se fac mici (3-5 cm diametru, la o porţie se servesc 8-10 bucăţi) şi se prăjesc. Sarmalele se pun într-o tigaie unsă cu untură în 2-3 rînduri, fiecare strat se stropeşte cu unt topit. Deasupra se toarnă fiertură de gu­tuie, apoi se acoperă cu capac şi se pun în cuptor.

Prepararea umpluturii:

Fierbeţi orezul în apă sărată pînă este semigata, treceţi-l prin strecurătoare. Curăţaţi gutuii de coajă, tăiaţi-i cubuleţe, fierbeţi-i în apă, strecuraţi-i. Tăiaţi morcovul şi ceapa, căliţi amestecul. Adăugaţi orezul, gutuii, morcovul, ceapa şi verdeaţa şi amestecaţi bine.

Se servesc cu smîntînă bătută.

Ingrediente:

  • 1 căpăţînă de varză,
  • 2-3 linguri untură de porc,
  • 1 pahar smîntînă,
  • sare.

Pentru umplutură:

  • 1 pahar orez,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • ½ gutuie,
  • 2 linguri unt topit,
  • 2 linguri mărar verde tăiat.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria , post

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
898 locuitori

Lencăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lencăuți și Verejeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ocnița și la 221 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Satul Lencăuți a fost atestat documentar în anul 1628.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.