15 aprilie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 741
Moldova și Italia vor extinde cooperarea în domeniul agriculturii
15 aprilie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 741

Moldova și Italia vor extinde cooperarea în domeniul agriculturii

Republica Moldova și Italia intenționează să extindă cooperarea în agricultură, inclusiv în sectoarele de creștere a bovinelor, cultivarea plantelor și viticultură.

Despre aceasta s-a vorbit în cadrul unei întrevederi dintre viceprim-ministrul moldovean, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, și ministrul italian al Agriculturii, Francesco Lollobrigida, la reuniunea ministerială a statelor membre ale Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), care a avut loc la Verona.

Potrivit Ministerului moldovean al Agriculturii, oficialii au discutat despre consolidarea legăturilor bilaterale și deschiderea de noi oportunități de cooperare.

Principalele subiecte au vizat consolidarea cooperării în sectoarele creșterii animalelor, producției vegetale, viticulturii și dezvoltării rurale.

Un alt subiect cheie al discuțiilor a fost identificarea unor metode de promovare a cooperării între fermierii moldoveni, inspirate din modelele italiene de succes.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Italia , cooperare , agricultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
4280 locuitori

Taraclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Taraclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Căușeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4280 de oameni. Satul Taraclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.