Mergi spre compartimentul: Istoria
28 octombrie 2014, 16:57 Istoria views 62192
Mesaj vechi de 4.000 de ani, decriptat de savanţi (VIDEO)
Foto: jurnalul.ro
28 octombrie 2014, 16:57 Istoria views 62192

Mesaj vechi de 4.000 de ani, decriptat de savanţi (VIDEO)

Un disc misterios, imprimat cu multe simboluri necunoscte, creat în urmă cu câteva mii de ani în urmă, a fost în sfârşit decodat de cercetători.

Descris de savanţi ca fiind un CD-ROM antic, discul Phaistos a "rezistat" zecilor de încercări de a fi decriptat, din momentul în care a fost descoperit, în 1908, în Grecia, scrie Metro.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, discul a fost creat de civilizaţia minoică, iar simbolurile aflate pe el par să reprezinte o formă de rugăciune.

Civilizatia minoică a fost o civilizaţie din epoca bronzului care a apărut pe insula Creta. Termenul minoic vine de la numele regelui legendar cretan Minos şi a fost folosit pentru prima dată de arheologul englez Arthur Evans.

Cea mai timpurie civilizatie europeana de nivel inalt, civilizatia cretana, a luat nastere in bazinul oriental al Marii Mediterane, pe insula Creta. Dupa declinul civilizatiei cretane, locul in acest spatiu i-a fost luat de cultura miceniana, reprezentata de aheeni, care au fost primii indo-europeani ce au ocupat Creta.

Minonienii erau un popor de origine ne-indo-europeana, fiind inruditi probabil cu populatiile din Anatolia. Cea mai veche dovada a prezentei umane pe insula Creta dateaza din anul 7000 i.C., reprezentand ramasitele unei comunitati agricole neolitice preceramice.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

istoria , descoperire , Mister

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
735 locuitori

Chioselia Rusă este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Chioselia Rusă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de municipiul Comrat și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 735 de locuitori. Satul Chioselia Rusă a fost menționat documentar în anul 1891.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.