Mergi spre compartimentul: Istoria
27 decembrie 2014, 10:15 Istoria views 9042
La Chișinău a fost prezentată o colecție unică de steaguri istorice ale Moldovei
Foto: gstatic.com
27 decembrie 2014, 10:15 Istoria views 9042

La Chișinău a fost prezentată o colecție unică de steaguri istorice ale Moldovei

Pe 25 decembrie la Chișinău, în cadrul adunării solemne „Moștenirea Moldovei", consacrate aniversării a 655-a a statalității moldovenești, a avut loc prezentarea celei mai mari colecții de drapele istorice ale statului moldovenesc.

Expoziția care enumeră peste 30 de steaguri istorice ale Moldovei, a fost pregătită de vestitul colecționar, membru al Organizației UNESCO-ICOM, cavaler al Ordinului de Onoare al RM, Petru Costin. Publicului vor fi prezentate relicvele istorice unice din secolul XVIII, unele din care sîntexpuse în țara noastră pentru prima oară.

Adunarea solemnă „Moștenirea Moldovei", prilejuită de marcarea celei de-a 655-a aniversări a statalității moldovenești, este organizată de Clubul de experți „Strategia Moldovei", cu sprijinul reprezentanței Rossotrudnicestvo în RM și Comunitatea Rusă a RM, în cadrul programului pentru tineret „Generația nouă" («Новое поколение»).

Evenimentul va avea loc în incinta Sălii de festivități „Mi piace", pe adresa str. Trandafirilor, 4, între orele 11:00 și 14:00.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , istoria , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
306 locuitori

Hagichioi este un sat din cadrul comunei Albota de Jos, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Taraclia și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Hagichioi a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.