Mergi spre compartimentul: Istoria
02 august 2016, 16:09 Istoria views 5322
Peste 61 de mii de victime ale represiunilor politice au fost reabilitate
02 august 2016, 16:09 Istoria views 5322

Peste 61 de mii de victime ale represiunilor politice au fost reabilitate

Începând cu anul 1989 şi până în prezent, Procuratura Generală a declarat victime ale represiunilor politice şi reabilitat mai bine de 61 de mii de persoane. Potrivit Procuraturii Generale, pe parcursul primului semestru al anului 2016, în scopul reabilitării persoanelor supuse represiunilor politice, procurorii au soluţionat 72 de cereri de reabilitare.

Concomitent, au fost declarate victime ale represiunilor politice şi reabilitate 48 de persoane, inclusiv zece persoane – născute în locurile de represiune în familia părinţilor deportaţi şi actualmente reabilitaţi.

De asemenea, procurorii au declarat la Curtea Supremă de Justiţie 22 de recursuri în anulare împotriva hotărârilor judecătoreşti, fiind solicitată casarea acestor hotărâri, încetarea proceselor penale şi reabilitarea condamnaţilor.

Totodată, procurorii au verificat şi studiat, în cursul primelor şase luni a acestui an, 89 de dosare de deportare şi condamnare şi 33 de dosare de control şi filtrare, parvenite de la Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Serviciul de Stat de Arhivă al Republicii Moldova.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

represii , istoria , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1649
Populația:
2183 locuitori

Albineţul Vechi este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rediul de Sus, Rediul de Jos, Albineţul Vechi și Albineţul Nou. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2183 de oameni. Satul Albineţul Vechi a fost menționat documentar în anul 1649.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.