Mergi spre compartimentul: Istoria
11 octombrie 2016, 15:55 Istoria views 7885
Filmul
11 octombrie 2016, 15:55 Istoria views 7885

Filmul "1918" premiul I la Forumul Internațional TV & Cinema (Video)

Filmul "1918" a fost distins cu premiul internațional TV & Cinema "Vmeste" ("Impreuna"). Ceremonia de premiere a avut loc la Moscova.

Forumul Internațional TV & Cinema"Vmeste" (Împreună) se desfășoară, de obicei, la Ialta. În acest an premierea a avut loc la Moscova. La eveniment s-au adunat o mulțime de personalități cunoscute: actori, regizori, jurnaliști. La concurs au participat emisiuni documentare și programe de televiziune, precum și filme artistice. Moldova a prezentat filmul " 1918". Lansarea acestuia a avut loc pe data de 28 iunie a acestui an. Atît filmul, cît și componența echipei de autori (Valeriu Ostalep și Elena Pahomova), dar, în special, conținutul filmului au provocat discuții aprinse.

„Filmul a fost creat pentru Internet, și nu pentru festivaluri sau televiziune. De aceea, le sîntem recunoscători tuturor acelor canalele TV, care l-au demonstrat. Dar și mai plăcut e să primești premiu la festival internațional", a recunoscut autoarea filmului "Basarabia. 1918", Elena Pahomova.

Filmul poate fi vizualizat la compartimentul BIBLIOTECA a proiectului moldovenii.md.

„Mi-aș dori mult ca oamenii să afle că în Moldova există diferite puncte de vedere și că sînt oameni care pot vorbi despre acest lucru și vorbesc", a spus Pahomova.

La nominalizarea "Programe educaționale", filmul a învins două lucrări moscovite și una din Ungaria. Cele mai multe dintre premiile din alte categorii de nominalizare le-a adunat Compania de Stat de Televiziune și Radiodifuziune din Rusia (VGTRK).

Cuvinte cheie:

premiera , film , Cinematografie , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
383 locuitori

Țolica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 383 locuitori. Satul Țolica a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.