Mergi spre compartimentul: Istoria
04 septembrie 2012, 15:11 Istoria views 14669
04 septembrie 2012, 15:11 Istoria views 14669

Secretul Piramidelor din Giza va fi deslușit după 2737 de ani: pe 3 decembrie 2012!

Piramidele din Giza ascund un secret incredibil. Una dintre cele 7 minuni ale lumii este într-o legătură strînsă cu Universul. În cîteva luni, omenirea va asista la un fenomen unic. 

În data de 3 decembrie 2012, planetele Mercur, Venus și Saturn se vor alinia cu vîrfurile celor trei piramide din Platoul Gizeh. Acest fenomen se întîmplă o dată la 2737 de ani, iar niciun om de știință nu a găsit încă vreo explicație sau vreo legătură cu sfîrșitul lumii.

Marea Piramidă din Gizeh a fost timp de 43 de secole cea mai înaltă construcție din lume. Turnul Eiffel a fost prima contrucție care a întrecut-o, în 1889. Piramida a fost construită în jurul anului 2560 înaintea erei noastre de către faraonul Khufu.

Herodot a scris că 100.000 de oameni au muncit pentru a construi această piramidă. Le-a luat aproape 20 de ani. Au folosit 2 521 000 blocuri de piatră de peste 2 tone fiecare. Aici apare și primul mare semn de întrebare. Cei care au construit piramida au fixat cîte un bloc de piatră la fiecare două minute și jumătate. Cu tehnologia pe care oamenirea o are astăzi ar fi imposibil. Oare cum au reușit? 

Un alt amănunt spectaculos a uimit întreaga lume în 1929. Un general de brigadă pe nume Groves a descoperit într-o fotografie că Marea Piramidă nu are patru laturi, ci opt. Acest efect de împărțire nu este vizibil cu ochiul liber. Fotografiile din satelit au certificat această descoperire după foarte mulți ani. 

Cuvinte cheie:

descoperire , arheologie , Mister , piramida

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
340 locuitori

Gordineştii Noi este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul Gordineştii Noi se află la 5 km de oraşul Edineţ, la 13 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 340 locuitori. Satul Gordineştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.