Mergi spre compartimentul: Istoria
02 iulie 2014, 16:05 Istoria views 44404
02 iulie 2014, 16:05 Istoria views 44404

Faraonul Egiptului antic Tutankhamon a fost … european!

Studiile efectuate recent de experţi de la Centrul de genealogie a ADN-ului din Zurich confirmă ipoteza enunțată şi de site-ul moldovenii.md privind existența unor legături strînse între populația Egiptului antic şi cea a Europei.

Potrivit Reuters cercetătorii elvețieni au reconstruit ADN-ul prelevat din rămăşiţele mumificate ale faraonilor egipteni Amenhotep al III-lea, Akhenaten şi Tutankhamon şi l-au comparat cu cel al bărbaţilor europeni din zilele noastre.

Ei au constatat că 70% dintre britanici şi jumătate dintre toţi bărbaţii vest-europeni sunt înrudiţi cu Tutankhamon. Atît faraonul care a condus Egiptul în urmă cu peste 3.000 de ani cît şi europenii vizați au haplogrupul comun R1b1a2, ceea ce relevă un strămoş comun, care a trăit cu aproximativ 9500 ani în urmă.

La moment este greu de explicat cum au ajuns în Egipt strămoşii pe linie paternă ai lui Tutankhamon, venind din regiunile lor de origine. Semnificativ este faptul că la egiptenii din zilele noastre acest haplogrup este mai mic de 1%.



Cuvinte cheie:

ADN , istoria , Egipt

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422
Populația:
1583 locuitori

Criva este un sat şi comună din raionul Briceni. Criva este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Criva este cel mai de vest punct a Republicii Moldova, situat în lunca rîului Prut, la hotarul a trei ţări Moldova – Ucraina – România, amplasat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni. Treitoriul satului este traversat de şoseaua şi calea ferată de importanţă naţională şi internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1583 de oameni. Satul Criva este atestat documentar la 1422.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.