Mergi spre compartimentul: Istoria
19 septembrie 2023, 14:00 Forţa spirituală a Statului Moldovenesc views 1153
Pelerinaj creștin cu o icoană adusă de pe muntele Athos
19 septembrie 2023, 14:00 Forţa spirituală a Statului Moldovenesc views 1153

Pelerinaj creștin cu o icoană adusă de pe muntele Athos

Mitropolia Moldovei anunță organizarea pe 24 septembrie, a pelerinajului tinerilor. Procesiunea va începe la ora 12.00la biserica ”Întîmpinarea Domnului”, din cadrul Universității de Stat din Moldova. De aici, tinerii creștini vor merge pe jos pînă la mănăstirea „Sfînt Mucenic Iacov Persul” din Sireți, Strășeni.

În procesiune, va fi dusă la mănăstire o copie a Icoanei făcătoare de minuni cu chipul „Sfîntului Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință” de la Mănăstirea Zografu de pe muntele Athos. Icoana a fost zugrăvită special pentru Mănăstirea Sireți și va fi expusă spre închinarea credincioșilor.

Pelerinajul Tinerilor va presupune cîteva popasuri cu rugăciune, iar la sfînta mănăstire se va oficia slujba Acatistului Sf. Gheorghe și Te Deum de mulțumire, notează Noi.md cu referire la tv8.

Pelerinii vor avea posibilitatea să se închine la sfintele moaște și alte sfințenii din mănăstire.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Mitropolia Moldovei , icoana , pelerinaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
3041 locuitori

Căinarii Vechi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Floriceni și Căinarii Vechi. Localitatea se află la distanța de este 25 km de oraşul Soroca şi la 151 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3041 de oameni Satul Căinarii Vechi a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.