Mergi spre compartimentul: Cultura
15 ianuarie 2014, 16:23 Cultura views 9581
15 ianuarie 2014, 16:23 Cultura views 9581

Colegiul de Artă din Soroca va purta numele lui Nicolae Botgros


Foto: publika.md

Colegiul de Arte din oraşul Soroca va purta numele maestrului Nicolae Botgros. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de către Cabinetul de Miniştri.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a declarat că decizia a fost luată ca urmare a mai multor solicitări venite din partea corpului didactic şi a studenţilor instituţiei.

"Dînsul fiind absolvent al acestui colegiu are o legătură deosebită cu această instituţie şi noi suntem siguri că va contribui la îmbunătăţirea situaţiei colegiului", a subliniat Monica Babuc.

Publika.md aminteşte că anterior Palatul Naţional a primit numele rapsodului Nicolae Sulac şi Teatrului de Operă şi Balet i-a fost conferit numele primadonei Operei Naționale, Maria Bieșu.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Botgros , muzica , colegiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
549 locuitori

Paladea este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 549 de oameni. Satul Paladea este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Ocniţa şi la 220 km de Chișinău. Prima menţiune documentară a satului Paladea (cu numele Vertiporoh) din ținutul Hotin datează din anul 1602.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.