Mergi spre compartimentul: Cultura
10 martie 2014, 15:01 Cultura views 4667
Copia icoanei „Arsaniotisa”, adusă la Chişinău
Foto: ipn.md
10 martie 2014, 15:01 Cultura views 4667

Copia icoanei „Arsaniotisa”, adusă la Chişinău

Mitropolia Chişinăului şi Întregii Moldove anunţă creştinii ortodocşi că luni, 10 martie, la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului" din capitală, este adusă icoana cu chipul Maicii Domnului „Arsaniotisa", care este o copie a icoanei de pe Muntele Athos.

Solicitat de IPN, secretarul eparhial al Mitropoliei, Vadim Cheibaş, a spus că icoana este făcătoare de minuni şi este adusă la Chişinău de către un preot de la mănăstirea din Moscova unde este păstrată.

„Arsaniotisa" înseamnă „potolirea furtunilor vieţii". Maica Domnului este cea care potoleşte furtunile şi necazurile vieţii credincioşilor, a spus secretarul eparhial.

Icoana se va afla la Catedrala Mitropolitană timp de o săptămînă.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

icoana , Chisinau , religie , biserica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
7570 locuitori

Corjeuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Corjeuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corjeuţi este situat pe rîul Lopatnic, la o distanță de 25 km de oraşul Edineţ, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7570 de oameni. Prima atestare documentară a satului Corjeuţi din ţinutul Hotin datează din anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.