Mergi spre compartimentul: Cultura
25 aprilie 2014, 15:22 Cultura views 10372
Fotograful moldovean Mihai Potîrniche îşi va expune lucrările la Baku
Foto: moldpres.md
25 aprilie 2014, 15:22 Cultura views 10372

Fotograful moldovean Mihai Potîrniche îşi va expune lucrările la Baku

Fotograful Mihai Potîrniche îşi va expune lucrările sale la Baku. Inaugurarea expoziţiei va avea în cadrul Zilelor Culturii Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan, 29-30 aprilie. La Baku, maestrul Mihai Potîrniche va expune 37 de fotografii despre Republica Moldova, a anunţat astăzi Ministerul Culturii, printr-un comunicat, transmite MOLDPRES.

Ceremonia de inaugurare a Zilelor Culturii Republicii Moldova va avea loc la Filarmonica Naţională din Baku şi va cuprinde un concert cu participarea Ansamblului de Muzică Populară şi Dans "Fluieraş", condus de fraţii Ştefăneţ şi maestrul de balet Iurie Bivol. Ansamblul "Fluieraş" va evolua şi pentru publicul din oraşul Sumgait. La inaugurare vor participa Abulfas Garayev, ministru al Culturii şi Turismului din Azerbaidjan şi Monica Babuc, ministru al Culturii din Republica Moldova.

În acelaşi context, la Filarmonica Naţională din Baku va avea loc un concert, la care vor evolua Formaţia de jazz "Trigon", condusă de Anatol Ştefăneţ, cu participarea cunoscutului interpret Valy Boghean.

Zilele Culturii Republicii Moldova în Azerbaidjan sînt la cea de-a doua ediţie. Prima ediţie a avut loc în anul 2008. În anii 2007 şi 2012, la noi în ţară s-au desfăşurat Zilele Culturii Republicii Azerbaidjan.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
4090 locuitori

Răuţel este un sat şi comună din raionul Făleşti. Răuţel este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4090 de oameni. Satul Răuțel a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.